Leraren

Grondlegger Sotaiho: Keizo Hashimoto (1897–1993)

Sotai of Sotaiho is een techniek of methode die door Keizo Hashimoto is ontwikkeld. Dokter Hashimoto werd geboren in 1897. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Nagata, in Japan. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd hij opgeroepen, en na de oorlog studeerde hij Neurologie aan de Keizerlijke Universiteit van Tohoku.

Dr Hashimoto stelde vast dat er vier factoren zijn voor een optimale gezondheid: ademhaling, voeding, beweging en (positief) denken. Maar hij is vooral bekend om het toepassen van zijn methoden om bewegingstherapie. Hij verklaarde dat men altijd die bewegingen moet doen die goed zijn voor het lichaam, die passen bij iemands biomechanische mogelijkheden.

Dr Hashimoto realiseerde dat sommige technieken van oosterse geneeskunde deskundigen hielpen bij de verlichting van pijn en fysieke ongemakken door de persoon het lichaam in de tegenovergestelde richting van de pijn te laten bewegen. Hij begreep toen het belang van beweging en de synchronisatie van de spieren en gewrichten voor de genezing en behandeling van een aantal ziekten.

Zijn Sotai technieken werden ontwikkeld over een periode van 50 jaar. Dr Hashimoto geloofde dat de “verkeerde uitlijning van het lichaam de oorzaak is van de meeste ziekten, en dus dat de meeste ziekten kunnen worden genezen als het lichaam opnieuw in lijn is met de natuurlijke afstemming”.

Zo is de basisgedachte achter Sotaiho dat vervorming in het bewegingsapparaat kan worden gecorrigeerd door het bewegen van de gewrichten in comfortabele richtingen. Dit bevordert de genezing in de bloedsomloop, het endocriene- en zenuwstelsel .

 

okajimasensei

President “Soutai Balance Kyoukai”: Kunio Okajima sensei

In 2000 werd Okajima sensei Soutai-do leraar en in 2001 instructeur bij Soutai-do Fukyu Tomono-kai en de afgevaardigde van de Osaka Central Branch. Hij richtte Kansai Soutai Balance Undo Kenkyukai op in 2003 en veranderde de naam naar Soutai Balance Kyoukai in 2007, en werd president van deze organisatie.

 

Martijn van Hemmen

Martijn van Hemmen

Martijn van Hemmen ontvangt sinds 2009 jaarlijks intensieve training in Sotaiho van Okajima sensei in Japan, is gecertificeerd Sotaiho instructeur en geeft sinds januari 2012 les in Sotaiho.